PRZEPIS NA KOLAGEN Z KURZYCH ŁAPEK
Przepis;2 kg kurzych łapek starannie umyć i natrzeć solą.
Gotować we wrzątku na 3 minuty. Po ostudzeniu obrać z żółtych błon, można usunąć pazury /w sklepie sa gotowe/.
Nóżki zalewamy wodą i gotujemy bardzo długo (2-3 godziny) na wolnym ogniu aż mięso zacznie samo odchodzić od kości na koniec koniec gotowania można dodać marchewkę i włoszczyznę
W momencie jak mięso zacznie oddzielać się od kości łapki z wywaru, usunąć kości, samo mięso wrzucić ponownie do wywaru.Zagotować odparowując większość wody zbierając tłuszcz z powierzchni.
Przelać do pojemniczków o wielkości 100 ml, odstawić do wystudzenia. Po stężeniu wstawić do zamrażalnika.
Co 2 dni spożywać 100 ml rozmrożonej galaretki z dodatkiem witaminy C. , Może to być sok z cytryny Smacznego ! :
CO NAM DAJE KOLAGEN Z WŁASNEJ KUCHNI!
- zdrowszy i młodszy wygląd skóry twarzy i całego ciała
- mocniejsze i zdrowsze włosy
- bardziej elastyczne stawy
- ustąpienie bólów kości szczególnie w obrębie kręgosłupa
- wzmocnienie naczyń krwionośnych
- poprawa ukrwienia tkanek
- poprawa metabolizmu
z netu : w/w kolagen najlepiej przyswajalny,co udowodnili naukowcy z Uniwersytetu w Tajwanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz