http://zdrowie-uroda-informacje.blogspot.com

script> Dla komórek kliknij wersje na komputer ;' gtag('config', 'UA-40894366-1');

piątek, 17 listopada 2017

przeziębienie - jak mu zapobiegać ,sposoby domowe:


Mikstury na przeziębienie:


1 Mikstura  zwalczająca bakterie

1/ imbir  duży surowy 5 cm
2./ 1,5 łyżki miodu- miód gryczany lub lipowy
3/  sok z całej  cytryny


Wykonanie; imbir starty, zalewamy  gorącą wodą,
ale nie gotującą się, chwilę zaparzamy, dodajemy
 1,5 łyżki miodu i sok z cytryny i wypijamy/ można
dodać również starty ząbek czosnku
pijemy ciepłą 3-4 razy dziennie jedną szklankę mikstury.
Osobiście jak mnie bierze przeziębienie stosuję
tę miksturę, polecam dla dorosłych

Jeżeli zrobiliśmy więcej to wszystkie  starte składniki razem z miodem trzymamy w słoiku, a przed podaniem zalewamy wodą gorącą. pół szklamki/.

piszcie jakie macie swoje receptury, zachęcam.

2. Napój rozgrzewający likwiduje oznaki przeziębienia

1/ gorące mleko
1 ząbek czosnku zgnieciony
łyżeczka masła
łyżka miodu -lipowego lub gryczanego

330 ml mleka zagotowanego razem z rozgniecionym czosnkiem, dodajemy do ciepłego mleka]
miód ,dodajemy łyżeczkę masła i popijamy ciepłe kilka razy dziennie.

 Czosnek i jego właściwości po dodaniu do mikstury /

 jest wspaniałym lekiem odksztuśnym stosowanym przy ostrym i przewlekłym zapaleniu oskrzeli,
 kaszlu i oskrzelowej astmie, również przy zapaleniu zatok,
 przewlekłym katarze, gorączce siennej i zapaleniu śluzówki nosa , przy zapaleniu zatok,
Poprzez powodowanie pocenia się czosnek pomaga w obniżaniu gorączki. (info z netu)
Miód i jego właściwości;
przeciwwirusowe,przeciwzapalne,
przeciwrakowe,pobudzające układ odpornościowy
wykrztuśne,przeciwalergiczne,
przeciwgrzybiczne,/Info z netu/

3.Syrop na kaszel;


pół szklanki cukru,

duża cebula posiekana drobno

sok z cytryny.

łyżeczka miodu

całą cebulę kroimy  na małe kawałki  , zasypujemy cebulę -pół- słoika cukru/33ml/.
pozostawiamy na noc w ciepłym miejscu. rano zlewamy syrop z cebuli, dodajemy łyżkę miodu i sok z całej cytryny wymieszamy i kilka razy pijemy w ciągu dnia.

 Do wiadomości: jedna cebula jedzona na surowo ma dobre właściwości  dla zdrowia tzn;
nie dopuszcza do zakrzepów krwi, według amerykańskich badaczy jedzenie codziennie jednej surowej cebuli minimum
przez dwa miesiące powoduje wzrost "dobrego" cholesterolu - HLD, a obniżenie "złego" - LDL.
/informacja z netu/


Popularne posty